Minicursus

 • 4 avonden van 2 uur.
 • Het tempo ligt hoog.
 • De belangrijkste onderwerpen rondom de bevalling staan centraal.
 • We oefenen houdingen en ademhalingen.

Kosten: Totaal € 165,-

Complete cursus

 • 7 avonden van 2 uur vóór de bevalling.
 • 1 terugkommoment.
 • We bespreken alles met betrekking tot bevallen en kraamtijd.
 • Voeding en massage worden ook besproken.

Kosten: Totaal € 200,-

Privé cursus

 • 3 of 4 avonden van 2 uur.
 • Bij jullie thuis.
 • We bespreken alle belangrijke onderwerpen.
 • We oefenen houdingen en ademhalingen.

Kosten: € 80,- per avond

Herhalingscursus

 • 2 of 3 avonden van 2 uur.
 • We kijken terug op de eerdere bevalling(en).
 • We herhalen de bevalfasen, houdingen en ademhalingen.
 • Privé en in groep mogelijk.

Kosten: € 80,- per avond

Samen Bevallen Deventer

Vol enthousiasme en passie voor zwangerschap en geboorte geef ik de zwangerschapscursus Samen Bevallen. Ik ontmoet jullie graag tijdens één van de cursussen in Deventer en neem jullie dan graag mee in de bijzondere wereld van zwanger zijn, bevallen en de eerste weken als gezin.

Samen Bevallen is een eerlijke, informatieve en praktische zwangerschapscursus die een realistisch beeld geeft van bevallen. Het doel van de cursus is het vertrouwen in de bevalling vergroten. Door mijn kennis van de geboortezorg in Deventer sluit ik aan op bij de praktijk. Dit alles zorgt ervoor dat jullie goed voorbereid zijn op de komst van jullie kindje.

Samen Bevallen is geen pufcursus. Dit is iets wat de partners vaak na één avond al beamen. Dat is een mooi compliment. Partners voelen zich welkom en fijn tijdens de cursus, omdat het niet alleen om de zwangere vrouw draait. Partners zijn net zo belangrijk tijdens de bevalling. Jullie komen samen naar de cursus en jouw partner krijgt iedere avond tips en handvatten. Dat is één van de grote voordelen van Samen Bevallen.

Tijdens de cursus vertel ik jullie over de zwangerschap, de geboorte en de kraamtijd. Ik bied verschillende cursussen aan in Deventer. Jullie mogen kiezen welke cursus het beste bij jullie past.

Vanwege het succes van Samen Bevallen in Deventer geef ik vanaf 2024 samen met Carlijn de zwangerschapscursussen.

Cursussen

Complete cursus

Voor de uitgebreide voorbereiding op de geboorte van jullie kindje(s) volgen jullie de complete cursus van 7 avonden. In de complete cursus hebben we naast de belangrijkste theorie ook tijd voor massages en de onderwerpen voeding en kraamtijd. Bij de complete cursus plannen we na de geboorte van alle kindjes nog een terugkommoment.

Het leuke van de complete cursus is dat jullie andere stellen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

De complete cursus wordt tot de zomervakantie door Carlijn gegeven. Ze staan gepland op maandagavond. Bij het inschrijven kunnen jullie voor een startdatum kiezen. 

Privécursus

In de regio Deventer bied ik ook de privécursus aan. De privécursus geef ik bij jullie thuis. We plannen de 3 of 4 avonden flexibel in. Het fijne van de privécursus is dat het helemaal om jullie draait. We staan langer stil bij wensen of onderwerpen die jou die voor jou belangrijk zijn.

Minicursus

Je kunt kiezen voor de minicursus van 4 avonden. Tijdens deze cursus bespreken we alleen de zwangerschap en de geboorte en krijgen de partners handvatten voor de ondersteuning. Deze cursus is ideaal voor de stellen die minder tijd hebben of Centering Pregnancy volgen.

Het leuke van de minicursus is dat jullie andere stellen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

De minicursus geef ik op dinsdagavond op locatie. Bij het inschrijven kan jij kiezen voor één van de volgende startdata; 23 april, 28 mei en 2 juli.

Inschrijven voor een Samen Bevallen cursus.

Samen Bevallen is een landelijke cursus. Daarom vul je het inschrijfformulier op de website van Samen Bevallen in. Dit formulier komt bij mij terecht.

"De cursus heeft ons beiden enorm veel vertrouwen gegeven richting en tijdens de bevalling. Loes heeft veel kennis, maar zorgde er daarnaast ook voor dat er een dusdanige veiligheid was, waardoor we alles hebben kunnen vragen en delen. Hierdoor hebben we optimaal gebruik kunnen maken van al haar kennis en handige tips. Zeker een aanrader!"

 Jeanine

"Wij hebben heel veel geleerd tijdens de cursus, aanvankelijk was mijn partner bang dat het een 'puf' cursus zou zijn maar dit was zeker niet het geval! Het was een leuke, gezellige cursus! Wij kijken, door alle informatie en ademhalingstechnieken, met veel meer vertrouwen tegen de bevalling aan."

Fera

"Voordat we begonnen aan de cursus, hadden we geen idee wat we konden verwachten. Wij hebben veel geleerd over wat ons te wachten staat en dat gaf mij en mijn man zekerheid. Loes neemt de tijd om alles stapsgewijs uit te leggen en ze is lief en warm. Wij raden haar absoluut aan!"

Shukria

Veel gestelde vragen

Is Samen Bevallen een ‘pufcursus’?

Nee. Samen Bevallen geeft jullie informatie, praktische tips en concrete oefeningen om jullie te helpen voorbereiden op de bevalling. Bij alle informatie en oefeningen wordt uitgelegd wat jullie kunnen verwachten, hoe je je partner kunt helpen en wat jullie opties zijn. 

Wanneer kunnen wij het beste starten met een cursus?

Meestal wordt gestart met de cursus als jullie tussen de 26 en 30 weken zwanger zijn. Zijn jullie zwanger van een meerling of bestaat er een grotere kans op vroeggeboorte, dan is het verstandig om eerder te starten.

Hoe snel moet ik mij aanmelden?

De groepscursussen zitten vrij snel vol. Zeker de complete cursus. Je kan je beter ‘vroeg’ inschrijven, dan net op tijd. Het kan namelijk zijn dat een groep al vol zit. 

Is het erg als mijn partner een avond niet mee kan?

Nee hoor. Wel is het handig als hij of zij tijdens de avonden aanwezig is dat we de bevalling bespreken. De avond dat je partner niet kan mag je alleen komen of je neemt iemand anders mee. 

Wordt de cursus Samen Bevallen vergoed?

Dit is afhankelijk van welke zorgverzekeraar en welke aanvullende verzekering je hebt.

Samen Bevallen voldoet aan alle eisen van zorgverzekeraars voor vergoeding.