Doula begeleiding

 Doula voor stellen en alleenstaande zwangeren.

Voorbereiding op de geboorte

Past een geheel doulatraject niet bij jou? Wil je wel een beter beeld van wat bij jou past en wat je wilt tijdens de geboorte van jouw kindje? Ben je gespannen en heb je weinig vertrouwen in de bevalling?

Neem dan contact op. Ik kom een aantal keer bij je thuis. We bespreken de hormonen, de bevalfasen, houdingen, wat je kan doen om de weeën goed op te vangen, etc. We kijken naar wat je spannend vindt, wat jou helpt en wat je partner voor je kan doen.

Volledige begeleiding

Jij wil profiteren van alle voordelen van mij als doula. Dan kies je voor de volledige begeleiding.

Ik kom vier keer bij je thuis ter voorbereiding op de geboorte van je kindje. We kijken samen wat jij nodig hebt om goed voorbereid te zijn.

Vanaf 37 weken zwangerschap sta ik 24/7 op wacht voor jou. Tijdens de bevalling kom ik wanneer jij dat wil en ga ik pas weg als jouw baby geboren is. Wat er ook gebeurt en hoe lang het ook duurt. 

Wandelen

Is stil zitten niets voor jou, dan kunnen we ook gaan wandelen. Dit kan bij alleen de voorbereiding, maar ook tijdens een volledige begeleiding.

Door te bewegen komen ‘resultaten’ al snel. Het ordent je gedachten en geeft je vrijheid, nieuwe inzichten en letterlijk ADEM! Door er samen achter te komen waar de spanning vandaan komt en dat stapje voor stapje aan te pakken groeit je vertrouwen richting de bevalling.

Mijn ervaring

Doula voor stellen

Het begeleiden van jullie als stel geeft altijd iets extra’s. Partners kijken altijd iets anders tegen een geboorte aan en zijn of haar rol wil en kan ik niet overnemen.

De voorbereidende gesprekken zijn daarom ook altijd met z’n drieën. Ik wil namelijk jouw partner ook leren kennen, want tijdens de bevalling ben ik er voor jullie allebei.

Doula voor alleenstaande zwangeren

Ongeveer de helft van mijn begeleidingen zijn bij alleenstaande zwangeren of solomoeders. Dit is altijd bijzonder, omdat ik als doula een net iets andere rol hebt.

Uiteraard is het geen probleem als bijvoorbeeld jouw moeder of een vriendin als partner bij de bevalling aanwezig is. Het gaat om wat jij wil. Jouw geboortepartner ontmoet ik ook graag in de voorbereiding.

Eerste kindje

Het toeleven naar de geboorte van je eerste kindje is bijzonder. Je maakt het maar één keer mee. Daarom wil je het goed doen en je voelt dat jij daar iemand (extra) voor nodig hebt.

Je hebt namelijk geen idee wat je kan verwachten, wat er op je af gaat komen en hoe je daar mee om gaat. Laat staan dat je weet wat je wil tijdens de bevalling. Het kan onzekerheid met zich mee brengen of het kan je angstig maken. Ook kan het dat je merkt dat je graag iemand aan je zijde wilt die jou kent en bij je blijft, wat er ook gebeurt.

Dan ben ik er voor jou. Samen gaan we ervoor zorgen dat je vertrouwen toeneemt en je klaar bent voor iedere situatie.

Volgend kindje

Je weet tijdens deze zwangerschap wat je kan verwachten van de bevalling, hoe je reageert op weeën en wat je nodig hebt.

De geboorte van jouw eerste kindje heeft ervoor gezorgd dat je nu op zoek bent naar ondersteuning, iemand die je helpt bij het maken van keuzes en ervoor zorgt dat jij je veilig voelt.

Dat gun ik je zo! Ik wil deze persoon voor je zijn, zodat deze ervaring anders wordt. Het maakt niet uit wat jouw eerste ervaring is of je die ervaring verwerkt hebt of dat deze juist terug komt nu je weer zwangerschap. Ik sta je graag bij.

 

 

Zet de eerste stap

w

Bel

Je mag mij altijd bellen. Ook als je geen afspraak hebt. Soms is bellen gewoon handiger en fijner dan e-mailen. Doen!

E-mail

Stuur een e-mail als dat goed voor je voelt. Je krijgt snel reactie van mij. Afhankelijk van je vraag e-mail of bel ik terug.

Kennismaking

De klik is belangrijk in mijn werk als doula. Vul het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mijn werkwijze

Door onze gesprekken op de bank of aan de eetkamertafel worden je wensen en je behoeften duidelijk. We hebben het over de zwangerschap, de aankomende geboorte, alle veranderingen en je onzekerheden. In korte tijd leren we elkaar goed kennen. Door er te zijn, te luisteren en vragen te stellen zijn we op elkaar ingespeeld vóórdat de geboorte begint.

Ik ben een nuchtere doula en ik sta met beide voeten op de grond, dus verwacht van mij geen wierook, kruidenthee of een vaginaal stoombad. Het kan helpend zijn, maar het past niet bij mij.

Alles wat jij belangrijk vindt rondom de geboorte van jouw kindje schrijf je in een geboortewens. Dit helpt jou te vertrouwen op de aanstaande geboorte.

Ik ben er continue voor jou. Naast de gesprekken mag je mij altijd bellen of appen als je iets wilt vertellen over bijvoorbeeld een controle, als je een vraag hebt of het jouw dag niet is. Zodra de weeën zijn begonnen en jij graag wil dat ik bij je ben, bel je mij en kom ik naar je toe. Vanaf dat moment ga ik niet meer weg, totdat je kindje geboren is. Jij kan je concentreren op de weeën. Jouw partner heeft alleen oog voor jou. Ik regel de rest.

Wil jij je tijdens de geboorte van jouw kindje sterk voelen? Verlang je naar vertrouwen in jezelf, je lichaam en je baby? Wil jij een sterk team vormen met je partner en een bekend en vertrouwd gezicht naast je? Iemand die je in iedere situatie ondersteunt en je geen moment alleen laat? Durf je kwetsbaar, eerlijk en open te zijn? Dan ben ik de doula voor jou!

Als doula (geboortecoach) sta ik naast je tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte. Ik ben er voor jou!

Mijn werkgebied  is groot. Ik begeleid veel aanstaande ouders in Deventer, Zwolle, Raalte Apeldoorn en Holten. Woon jij buiten dit gebied? Neem dan ook contact op om te kijken of de reisafstand haalbaar is.

"De gynaecoloog van Deventer Ziekenhuis gaf ons de contactgegevens van Loes, omdat zij ervan overtuigd was dat ik stabieler en krachtiger zou zijn als ik goede begeleiding kreeg. Een eerste kennismaking bij ons thuis volgde snel en het klikte meteen. Geen zweverig gedoe of andere poespas, maar veel kennis en een realistische kijk op het geboorteproces. Loes stak veel tijd en energie in het ontcijferen van mijn wensen, want diep van binnen voelde ik wat ik graag wilde, maar ik kon het zelf niet goed verwoorden. Na enkele gesprekken bij ons thuis had ik zoveel vertrouwen gekregen en kennis opgedaan, dat ik zelfs zin kreeg in de bevalling!"

Ouders van Rowen

"Toen mijn bevalling begon, bleek al vrij snel dat het niet de bevalling zou worden waarop ik had gehoopt. Omdat ik met Loes vooraf de verschillende scenario’s had besproken, lukte het mij om de nieuwe situatie te accepteren en de regie te houden. Mede door de betrokkenheid en professionele zorg van Loes vooraf, tijdens en na de bevalling, kijk ik met trots en een goed gevoel terug op een heftige, maar bijzondere en mooie ervaring."

Moeder van Age

"Ze begeleidt vanuit een positie van gelijkwaardigheid, wat wij heel fijn vonden. Daardoor was het ook altijd gewoon heel gezellig! Tijdens de bevalling bracht ze rust en ontspanning, waardoor we terug kunnen kijken op een kalme en spoedige geboorte van ons eerste kindje. Een prachtige dag die ik zo nog een keer over zou doen!""

Ouders van Merel

Veel gestelde vragen

Wat kan ik verwachten als ik jou een berichtje stuur voor een kennismaking?

Ik reageer altijd snel op een e-mail of een app. Als je een afspraak wilt maken, dan stuur ik verschillende data.

Na de kennismaking voelen we of er een klik was. Zo ja, dan begint de begeleiding.

Wat is voor jou belangrijk tijdens een begeleiding?

Voor mij is het belangrijk dat aanstaande ouders eerlijk zijn. Ik zet me altijd voor 100% in en ik verwacht dat ouders dat ook doen. Ik zeg altijd: “Haal eruit wat erin zit.” 

De zwangerschap verloopt anders dan gehoopt. Hoe flexibel ben je?

Ik ben heel flexibel. Een geboorte gaat altijd voor. Het maakt daarbij niet uit of deze eerder of later is dan verwacht. We weten van tevoren ook niet hoe lang de bevalling duurt. Ook hierin ben ik flexibel.

Mijn partner is bang dat jij zijn rol overneemt tijdens de bevalling.  Is dat zo?

Nee, nooit! Dat kan ook niet. Tijdens de voorbereiding en bevalling heb ik ook oog voor hem of haar. Ik kan meedenken, het masseren even overnemen als het tijd is voor pauze en hem of haar helpen op de punten die hij of zij lastig vindt.

Wordt doulazorg vergoed?

Dat is afhankelijk van jouw zorgverzekeringsmaatschappij en jouw aanvullende verzekering. In de meeste gevallen is er geen vergoeding. 

Hoe ziet een gemiddelde begeleiding eruit?

Iedere begeleiding is anders, omdat iedereen iets anders nodig heeft. De meeste mensen kiezen voor vier voorbereidende gesprekken, maar dat is dan ook de enige overeenkomst. Mijn begeleidingen zijn altijd op maat.